KURTULUŞ SAVAŞI YALANLARI 2

KURTULUŞ SAVAŞI YALANLARI 2

BÜYÜK TAARRUZ'UN PLANLARINI KİM YAPTI ?

 Büyük saldırının planlarını Fevzi Paşa tarafından yapılmışdır.
Saldırıyı emreden iradenin kurmay başkanı oydu... 
"İkinci adamlığa" İsmet Paşa el koymadan önce, ikinci adam Fevzi Paşa'ydı.
Bu o kadar böyleydi ki, Atatürk, kendisinden sonra cumhurbaşkanlığı makamı için onu vasiyet etmişti. (Seçim meçim önemli değildi!) 
Ancak, Mareşal Fevzi Çakmak, belki ilerleyen yaşı nedeniyle, belki de "İnönü ekibiyle mücadele edemeyeceğini" görüp buna kalkışmadı, "karışmayacağını, istemediğini" belirtti ve Milli Şef dönemine yeşil ışık yakmış oldu.
Hani şu "namaz kıldığı için" hor görülen mareşalimiz...

YUNANLILARI DENİZE DÖKTÜK MÜ?

 Yunan ordusunu "denize dökme" meselesi...
Biz Yunan ordusunu gerçekten denize mi döktük?
Denize dökmek ne demektir? Adamlar Birinci Kordon'dan patır patır suya mı atladılar yani? (Atlayan çok oldu ama onlar yangından kurtulmaya çalışan sivillerdi.)
Yunan ordusunun önemli bir kısmı kuzeye, Kütahya üzerinden Mudanya'ya doğru çekildi ve buradan da Trakya'ya geçti. Hiç rahatsız edilmeden.
Diğer önemli bir kısmı da İzmir'e teğet geçerek yarımada boyunca Foça üzerine çekildi ve buradan yakın adalara, örneğin Midilli'ye aktarıldı. (Birkaç gün sonra, bu ordunun iki komutanı Atina'da darbe bile yaptılar, yenilginin sorumlusu olarak gördükleri başbakanı, başkomutanı ve dört bakanı yargılatıp kurşuna dizdirdiler.) 
Bunlara ilişemedik. Karışmadık.
Biz Yunan ordusunu yendik ama yok etmedik. Böyle bir amacımız da yoktu. Bir "imha savaşına" ne gücümüz vardı ne niyetimiz. Bir deniz kuvvetimiz de yoktu. "İşi sonuna kadar götürüp" onu kovalamaya, adalara atlamaya, örneğin Pire limanına çıkartma yapıp Yunan devletini yıkmaya kalkacak da değildik (başımızda Enver olsaydı belki bunu düşünürdü!) 
Amacımız Yunan ordusunu Batı Anadolu'dan püskürtmekti, başardık.
Ama, 8 Eylül günü İzmir limanından gemilerine binip paşa paşa giden Yunan ordusunu denize dökmek, sulara gömmek falan... Dozunu ayarlamayı bir türlü bilemediğimiz "hamaset edebiyatının" örneğidir.Hatta buna bir örnekte İngilizlerin İstanbul'dan çıkma hikayesidir ALLAH (c.c.) izin verirse size bir gün İngilizlerin İstanbul'dan nasıl çıktığı ile ilgili bir makale hazırlayayım size.
Genel tabloya bakarsak, üç yıl boyunca verdiğimiz savaş, saldırıyla noktayı koymuş olsak bile, bir savunma savaşıdır.Yani öyle Yunanı denize falan dökmedik Yunanlılar 8 Eylül'de gittiler bizim ordumuz 9 Eylül'de İzmir'e girdi.

9 EYLÜL'DE İZMİR'E GİREN KOMUTAN KİMDİ ?

Peki hiç merak ettiniz mi? 9 Eylül'de İzmir'e giren komutan kimdi ? Atatürk veya İnönü diyorsanız yanılıyorsunuz.İzmir’e ilk giren komutan şapkaya karşı çıktığı için M. Kemal’in azarlayıp Millet Meclisinden kovduğu (General) Nureddin Paşa idi. (namı diğer sakallı nurettin paşa) Ya işte bizlere söylenen kurtuluş savaşını yalanlarından birini daha sizelere anlattım.
 
Fotoğraftaki kişi Nureddin paşa.
 

BU MAKALEYİ YAZARKEN YARARLANDIĞIM KAYNAKLAR

Aynadaki Kemalizm - Metin Köse
Engin Ardıç / Sabah